Masuri fara precedent anuntate de Ecaterina Andronescu : Candidatii ce au iesit de la titularizare sau nu au luat 5 nu vor preda anul viitor

0 367

Măsură fără precedent anunțată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a declarat că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5 și nu vor mai putea preda anul școlar viitor. Declarația a fost făcută la PROTV. Este vorba despre 3960 de candidați care s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro.
Acesta este cel mai mare număr de candidați care s-au reras din acest examen din ultimii 10 ani, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

Declarația făcută de Ecaterina Andronescu, pentru Știrile Pro TV:
„N-au fost pregătiți și probabil au văzut subiectele și s-au retras din examen. Vom proceda și cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învățământ nici ca suplinitori, nici în plata cu ora. Este primul an când luăm această măsură și decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult”.
Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre o interdicție de un an. La nivelul județului Botoșani 78 de candidați s-au restras în timpul probei, 3 invocând motive de sănătate iar 75 motive personale.  După afișarea primelor rezultate 59 de candidați au obținut note sub 5.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata