parlamentare sus
achitei top

Masura extrema : Unele strazi nu se mai matura zilnic. Primarul Flutur : „Nu avem de unde sa le asiguram banii”

0 1.936

Măsură extremă luată de conducerea Primăriei şi comunicată conducerii Urban Ser : unele străzi nu se vor mătura zilnic. Primarul municipiului Cătălin Flutur, susţine că tariful la salubrizare a fost majorat cu 35% şi nu sunt bani în buget. Aşa cum nu sunt bani pentru facturile la energie şi subvenţie la termie nu sunt bani nici la salubrizare. „Sper să nu ajungem la situația care a fost în alte țări europene, prin Napoli. Sper să nu ajungem ca acolo, pentru că orice prestare de serviciu înseamnă şi o plată. Dacă am mărit cu 35%  tariful la salubritate și am spus: strada asta nu o mai măturați în fiecare zi o măturaţi o dată la două zile. Nu aveam de unde să le asigurăm banii pentru a mătura zilnic.”, a declarat Cătălin Flutur.
Edilul este de părere că situaţia financiară de la Urban Serv ar fi fost alta dacă aceasta ar fi câştigat licitaţia de a administra depozitul de la Stăuceni.
„Prin contractul de concesiune societatea trebuie să se doteze echipamente mecanizate pentru că ei invocă salariul. Nu, îţi luat două maşini de măturat foarte bune şi întradevăr nu puteau să măture după colţ sau după maşinile parcate, dar a mătura mecanizat e mult mai simplu decât să plăteşti nu ştiu câte salarii pentru un an de zile pentru angajaţi. Sunt mai multe lucruri care trebuiesc discutate dar la societatea respectivă (N.R. Urban Serv) numai avem cu cine vorbi, nu avem CA şi în permanenţă se plâng că nu au bani deşi nu am să înţeleg nicio secundă de ce au pierdut licitaţia de a administra depozitul de la Stăuceni. O firmă care are toată logistica nu câştigă o licitaţie la 15 km de oraş. Pierderea acelei licitaţii a dus în lanţ la problemele de la societate. Nu ştiu de ce au pierdut acea licitaţie”, a menţionat edilul.
Acesta a precizat că vina pentru această siutaţie o au aleşii locali social democraţi, care la votul bugetului local de la începutul anului, nu au aprobat majorarea taxelor şi impozitelor locale. „Nu era nimic să dăm 27 de lei în plus, pe an, la impozitul pe un apartament în condiţiile în care din 2012 nu au mai crescut taxele şi impozitele locale iar salariile s-au dublat, minimul pe economie. Cei care decid în Consiliul Local îi ştim cine sunt. Aşa au decis, în defavoarea Botoşaniului şi al botoşănenilor, au decis doar politic, nu au dezbrăcat haina politică în şedinţele din CL şi au decis doar politic, să-şi rupă cineva gâtul…În acelaşi timp au avut grijă, ca acolo unde trebuia să mărim o taxă, cea de salubrizare, tarifele pe care le dăm la cei care mătură să se mărească pe acelaşi argument, precum că a crescut salariul.”, a adăugat primarul Cătălin Flutur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata