Măsura de suplimentare a posturilor la serviciile de ambulanţă şi DSP-uri, prelungită cu şase luni

0 285

Guvernul a decis să menţină încă şase luni suplimentarea cu 2.000 de posturi la serviciile de ambulanţă şi DSP-uri. Această măsura a fost adoptată în luna aprilie, în timpul stării de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii anunţă că Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform actului normativ, se prelungeşte încă şase luni măsura de suplimentare a numărului de posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi serviciilor de ambulanţă şi Serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Măsura este necesară având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creşterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce şi la suplimentarea atribuţiilor personalului medical din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă în această perioadă”, arată MS.

Astfel, începând din 12 octombrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, numărul maxim de posturi din direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care:

1) 1.000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;

2) 1.000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata