Masinile cu volan pe dreapta ar trebui interzise in Romania

0 618

Maşinile cu volan pe dreapta constituie o nouă nenorocire în traficul şi aşa haotic de pe drumurile din România.

După ce că traficul din România este un adevărat haos, o junglă în care, de multe ori, regulile de circulaţie sunt înlocuite de regula „celui mai puternic”, în care violenţa şi accidentele sunt foarte des întâlnite a apărut, în ultimii ani, o nouă „nenorocire”: maşinile cu volan pe dreapta.

Titi Aur, multiplu campion naţional de raliuri, fondatorul „Academiei Titi Aur” – şcoala de conducere defensivă şi pilotaj a vorbit, în cadrul emisiunii „Jungla urbană”, de la DC News, despre pericolul pe care îl reprezintă maşinile cu volanul pe partea dreaptă pentru posesorii lor dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

„Nu am înţeles  de ce s-a permis înmatricularea în România a acestor maşini – cu excepţia celor de epocă sau alte cazuri de acest gen. Îi pot înţelege pe cei care cumpără maşini cu volanul pe dreapta prin prisma faptului că o cumpără mai ieftin. Însă nu înţeleg de ce se pun în pericol.

Pentru că eşti într-un continuu pericol atunci când conduci o maşină cu volan pe dreapta: ca să te asiguri, ca să ieşi din coloană, ca să ai vizibilitate. E, practic, o nenorocire care a venit pe lângă toată jungla din traficul nostru. A venit încă un „balaur” care ne mai muşcă din când în când. De obicei, aceste maşini mai au şi număr de Bulgaria, ceea ce-i încadrează pe posesorii lor într-o categorie specială. Ar trebui găsită o metodă de a le limita sau interzice chiar circulaţia pe drumurile din România”, afirmă Titi Aur, citat de dcnews.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata