Mașina unui polițist din Botoșani, incendiată. Europol: „Acestea sunt consecințele pe care le suportă cei care își fac treaba”

0 219

Mașina unui polițist incendiată. Incidentul a avut loc în orașul Darabani. Sindicaliştii de la Europol susţin că totul s-a produs din cauza unui dosar penal întocmit de poliţist. Totul ar fi pornit după ce agentul i-a făcut dosar unui şofer care a urcat la volan după ce a consumat alcool. De la acel moment, poliţistul a început să primească ameninţări cu moartea, iar în urmă cu trei zile, maşina i-a fost incendiată la Darabani, în Botoşani.

„Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba. Este realitatea dureroasă din județul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a „îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului.

 

În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări.

 

Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți.

Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist.”, se arată într-un comunicat al Europol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata