parlamentare sus
achitei top

Masa caldă pentru elevi rămâne un program pilot şi în acest an

0 576

Masa caldă pentru elevi rămâne un program pilot şi în acest an. Nu se poate extinde, deşi, în cele câteva zeci de şcoli în care funcţionează, rezultatele pozitive s-au văzut încă de la început. Nu sunt cantine şi nici bani să fie amenajate în unităţile de învăţământ. În lipsa lor, elevii vor mânca tot de pe unde apucă. Chipsuri, sandvişuri nesănătoase şi fast-food.

psd parl jos

Copiii sunt greu de oprit când vine vorba despre pofte. Dar, dacă sunt norocoşi, pot avea parte de o masă caldă la şcoală. Din păcate, astfel de programe sunt oferite doar în instituţiile private de învăţământ. Sau în cele 50 de şcoli incluse într-un proiect pilot al Ministerului Educaţiei.

Din partea statului, copiii au primit în ultimii ani lapte şi corn. „Programul pentru şcoli”, care include şi mese de fructe şi legume pe lângă produse lactate şi panificiaţie, a primit deja bani de la Guvern, iar „Programul miere în şcoli” va fi demarat din ianuarie 2019. Programul „masă caldă” pentru elevi rămâne însă, de trei ani, doar un proiect pilot pentru 50 de şcoli din ţară.

Până acum, programuI a demonstrat că a ajutat la scăderea abandonului şcolar în unităţile în care a funcţionat: de la 6.1% la 1,3%.

La nivelul judeţului Botoşani sunt incluse în proiectul pilot două unităţi şcolare, respectiv Liceul Tehnologic „Plopenii Mari” Ungureni şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata