Marius Budăi, ultima variantă de majorare pentru profesori

0 627

Unul dintre scenariile coaliţiei pentru profesori înseamnă o majorare salarială de 25%-30% în acest an în raport cu salariul minim şi, apoi, până la 60% în următorii doi ani.

Astfel, se are în vedere o majorare a salariilor profesorilor, în raport cu salariul minim, iar acest scenariu este pe masa de lucru, a afirmat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi. Întrebat dacă majorarea de 60% va fi la sfârşitul celor trei ani, Marius Budăi a spus că această variantă este luată în calcul.

 

„Este prematur să discutăm acum, dar este un scenariu de lucru. Toate solicitările dumnealor sunt pe masă.

Eu mi-aş dori să se închidă cât mai repede această grevă a sindicatelor”, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Majorarea salarială nu va fi aplicată doar profesorilor debutanţi, ci tuturor cadrelor didactice, a mai precizat ministrul Muncii.

 

Promisiunea este aceasta să se ajungă la acest salariu de 4.000 lei, salariul unui debutant în trei ani. În prezent au 2400 de lei profesorii debutanți. Asta ar însemna ca eșalonat, în viitoarea lege a salarizării, profesorii să primească în jur de 500 lei pe an.

 

Marius Budăi: „Perioada este extrem de sensibilă”

Întrebat dacă se poate face acum o ordonanță de urgență și să fie dați banii în plus acum, Marius Budăi a replica: „Perioada este extrem de sensibilă.

 

Am spus de la început că din respect pentru dascălii noștri, o să evit să vorbesc de sume de bani și de oferte la televizor.

Aș putea să reiau un pic istoria, să vedem și de ce suntem acum în această situație.

 

Faptul că doi ani de zile nu s-a aplicat legea salarizării și oamenii, într-adevăr sunt la capătul răbdării, însă văd că de la domnul președinte până la cei doi lideri ai coaliției și noi facem toate eforturile să avem aceste discuții.

 

Cred că acum trebuie să le spună liderilor de sindicat noile discuții. Cred că orice altă intervenție nepotrivită nu ar fi bine venită, din respect pentru copii, pentru părinții copiilor și pentru dascălii noștri”, a spus Marius Budăi, miercuri, la Antena 3 CNN.

 

simio cosma

„Cred și sunt ferm convins că acum este momentul să fim extrem de atenți la ceea ce declarăm și ceea ce facem, mai ales în situația în care ați văzut, liderii coaliției s-au întâlnit cu dl. președinte, au ajuns la Guvern și vor fi în următoarea oră în discuție cu liderii de sindicat.

Cred că cred că este momentul să fim cu toții extrem de ponderați, să depunem cu toții toate eforturile pentru ca această situație să fie închisă”, a precizat Budăi.

 

Grila de salarizare negociată la Ministerul Educației, transpusă în viitoarea lege a salarizării

„S-a discutat foarte clar când liderii de sindicat au fost la Ministerul Muncii, că discuțiile pe următoarea grilă de salarizare vor începe de la acest principiu.

 

Noi vom respecta tot ce liderii coaliției le vor transmite acum liderilor de sindicat. De altfel, o primă decizie și ce a ținut de Ministerul Muncii, dacă vorbim de anexa 8, acolo unde există personalul auxiliar din cadrul din educație, dar și anumite funcții comune, deja vinerea trecută ordonanța de urgență a fost gata și a fost aprobată în ședința de Guvern.

 

Tot ce se va decide și ce liderii coaliției au decis până acum s-a transformat în fapte”, a continuat oficialul de la Muncă.

 

Marius Budăi: „Nu mai continuăm nicio negociere politică până nu se încheie greva”

„Situația este extrem de încordată. Orice spunem unii dintre noi acum poate crea sau nu plăceri sau neplăceri. Cred că este momentul să lăsăm liderii să le transmită liderilor de sindicat decizia dumnealor și după aceea să să vedem cum continuăm.

 

Este foarte important că ați văzut și am susținut din primul moment decizia lui Marcel Ciolacu de a nu mai continua nicio negociere politică până nu se închide această situație.

 

Am și transmis public că din respect pentru cei peste 300.000 de angajați din cadrul sistemului de educație, pentru cei peste trei milioane de copii și părinții lor, eu însă sunt părinte de doi copii, noi cu toții trebuie să fim extrem de înțelepți acum și să lăsăm la o parte orice altă discuție și să ne concentrăm doar pe rezolvare a acestei probleme.

 

Nu era din punctul nostru de vedere, nicio funcție din cadrul guvernului sau care altă funcție mai importantă decât acest aspect şi atunci am lăsat jos orice discuții politice pentru a rezolva această situație”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata