Marius Budăi: „PSD vine cu o nouă viziune economică, menită să aducă prosperitate și dezvoltare”

0 148

SIGURANȚĂ ȘI PROSPERITATE

ÎNCURAJĂM MUNCA

VIZUNE NOUĂ, MODERNĂ. SALARII MAI MARI prin IMPOZITE MAI MICI pe MUNCĂ

 

Prioritatea PSD este păstrarea locurilor de muncă și creșterea sigură a veniturilor românilor.

Cum? Prin soluții moderne, social-democrate, de creștere a deducerilor și de anulare/scădere a impozitelor pe muncă pentru salariile mai mici de 6.000 de lei, fără ca veniturile statului să fie afectate.

Reducerea impozitării muncii avută în vedere de PSD are următoarele beneficii:

1) Determină creșterea salariilor pentru mai mult de 4,5 milioane de angajați, respectiv pentru toți care au salarii mai mici de 6000 de lei/lună, adică pentru 85% dintre salariații din România;

2) Se poate aplica din prima zi de guvernare;

3) Nu impune costuri suplimentare angajatorilor;

4) Are un impact bugetar redus – doar 0,2% din PIB și prin urmare nu constituie niciun risc la adresa veniturilor statului;

5) Nu afectează contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale, nu afectează pensiile;

6) Reduce inechitățile și riscul de sărăcie.

Cum se aplică:

Deducerile din impozitul pe venit cresc progresiv funcție de nivelul salariului și numărul copiilor, astfel încât pentru salariile de până în 6.000 de lei impozitul pe venit va fi zero ori va fi consistent diminuat.Grila în foto atașată.

În plus va fi impozit zero și pe bonurile de masă – vor fi incluse în categoria veniturilor neimpozabile.

Deducerile se vor indexa anual cu inflația și creșterea economică din anul precedent.

Eventualele pierderi de venit la bugetele locale, care aveau drept sursă de alimentare impozitul pe venit, vor fi compensate prin transferuri de la bugetul de stat.

PSD face din nou demonstrația că știe să guverneze! Are priceperea să aducă mai multă bunăstare, mai multă putere de cumpărare pentru oameni și economie, simultan cu refacerea și menținerea echilibrelor economice și fără să se împrumute aberant.

Aceasta este marea diferență între guvernarea PSD și cea a Dreptei Unite. PSD vine cu o nouă viziune economică, menită să aducă prosperitate și dezvoltare, cu o nouă echipă, cu un nou plan concret și coerent de acțiune guvernamentală. PNL rămâne partidul haosului, al improvizației și incompetenței care a îngenuncheat economic țara, a îndatorat-o fără măsură și i-a obligat pe români să strângă cureaua.

0

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata