Marius Budai: „În timp ce PSD a dat votul decisiv pentru desființarea pensiilor speciale, PNL joacă la păcănele viața românilor”

0 146

Deputatul social-democrat Marius Budăi PSD a anunțat astăzi că prin votul său și al colegilor social-democrați din Parlament s-a pus capăt inechităților generate de pensiile speciale.

Am promis! Am votat! Ne-am respectat angajamentul politic de eliminare a tuturor categoriilor de pensii speciale! Am luat inițiativa de a modifica și statul parlamentarilor pentru a elimina indemnizațiile speciale, inclusiv pentru deputați și senatori. Parlamentarii PSD s-au mobilizat și au convins toate partidele politice, inclusiv pe liberali să voteze supra-impozitarea pensiilor speciale! PSD și-a ținut cuvântul și a închis definitiv problema pensiilor speciale. Ne-am ținut de promisiune așa cum am făcut și cu legea pensiilor bazate pe contributivitate prin care toate inechitățile vor fi îndreptate. Din păcate PNL nu vrea să pună în aplicare un act normativ în vigoare și preferă să joace la păcănele viața românilor, fără să țină cont de ce se întâmplă în viața reală. Păcănălele sunt mai importante decât majorarea cu 40% a punctului de pensie pentru toți părinții și bunicii noștri”, a declarat Marius Budăi.

Oamenii trebuie să știe adevărul. În ciuda minciunilor aruncate în spațiul public de Ludovic Orban, liberalii sunt cei care au inițiat majoritatea legilor privind pensiile speciale și tot ei sunt cei care le-au votat, cot la cot cu ceilalți parlamentari. Pensiile speciale au fost inventate de PNL! Prima variantă a fost inițiată în 1997 de Valeriu Stoica, ca ministru al Justiției. Orban nu a dat nici o ordonanță de urgență pentru desființarea pensiilor, așa cum a făcut în alte cazuri, cum a fost domeniul electoral care îl interesa pentru a crea avantaje partidului pe care îl conduce.

PSD a votat pentru echitate socială bazată pe anii de muncă ai fiecărei persoane! Prin votul parlamentarilor PSD s-a pus capăt diferențelor dinte pensionarii de rând și pensionarii speciali. S-a terminat cu mega indemnizațiile, cu indemnizațiile speciale, cu indemnizațiile de lux! Gata cu fariseismul politicienilor de la PNL și USR care țipau în gura mare că PSD se opune pensiilor speciale. Am demonstrat că am fost primul partid care a luat inițiativa în Parlament să facă să dispară pensiile speciale din România”, a subliniat deputatul de la PSD Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata