Marius Budăi: „Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!”

0 134

Guvernul PNL-USR-PLUS cere 100 de milioane de euro, de la UE, care să fie cheltuiți pentru înghețarea pensiilor, mărirea stagiului de cotizare și a vârstei de pensionare!
Astfel, potrivit proiectului, digitalizarea și informatizarea Casei Naționale de Pensii Publice sunt estimate la 100 de milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro sunt destinați Băncii Mondiale, pentru întocmirea proiectului.
Relicențierea aplicațiilor deja folosite, de la o anumită companie, este estimată la alte 3 milioane de euro.
Emiterea de taloane electronice de pensie este estimată la alte 2 milioane de euro, în condițiile în care majoritatea pensionarilor români, cu precădere din mediul rural, preorășenesc, dar, într-o oarecare măsură, și urban nu are acces la Internet, nu deține mijloace electronice performante și nici cunoștințele necesare accesării acestuia.
Înlocuirea unor aplicații mai costă 3,8 milioane de euro, alte licențe – 5 milioane de euro, sistemul informatic integrat – 23 de milioane de euro, securitatea cibernetică – 14 milioane de euro și tot așa.
Toate acestea pentru ca vârsta de pensionare să fie mărită la 70 de ani, vechimea pentru pensionarea anticipată să devină 43 de ani (35 de ani stagiul complet, plus 8 ani), iar pensiile să fie înghețate!
Si pentru că tot spuneau că nu au bani de pensii și deficitul la bugetul de asigurări sociale s-a mărit, au găsit și „soluția”. Adică, iau mai mulți bani din pilonul I și îi mută la pilonul II, mărind contribuția.

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata