Maricel Anton, primarul care vrea sa ofere conditii de oras pentru locuitorii din Curtesti : „Am gandit proiecte sa multumim pe toata lumea”

0 5.420

Comuna Curteşti a obţinut finanţare pentru cel mai mare proiect pe care l-a avut localitatea. Maricel Anton, primarul din Curteşti, a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru proiectul – „Înființare Rețea de Alimentare cu Apă” în comuna Curtești. Proiectul are o valoare de 100 miliarde lei vechi.
„Este vorba despre aducțiune de apă care vine din municipiul Botoşani, din sensul giratoriu de pe strada Sucevei, o aducem prin Hudum, cu staţie de pompare, o aducem în Curteşti,facem două bazine de capacitate calculată în aşa fel ca după ce iese din garanţie drumul judeţean să putem alimenta şi restul comunei. L-am gândit acest proiect astfel încât să mulţumim pe toată lumea pentru că decât să stăm cu mâinile în sân mai bine stăm acasă şi facem altceva”, a spus primarul Maricel Anton.

Tot în anul acesta urmează a se începe lucrările de modernizare a 4 școli din comună , proiecte ce însumează o valoare de peste 50 miliarde lei vechi. „Avem o şcoala de la Băiceni unde se lucrează, la Orăşeni Deal sunt în procedura de finalizare a licitaţiei de execuţie. La Orăşeni Vale l-am rescos la licitaţie pentru că la prima licitaţie nu s-a încris nimeni. Sunt în linie dreapă cu baza sportivă de la Băiceni, unde este depus pem GAL, 100.000 de euro. Avem şi un proiect transfrontalier cu un sat din Republica Moldova, unde mergem pe cultură, achiziţie de sistem audio şi instrumente. Sper să intru în linie dreaptă şi cu sala de sport, de pe terenul unde a fost înainte primăria. Avem studiu de fezabalitate, deja am semnat contractul pentru înfiinţare sistem alimentare cu gaz pentru Mănăstirea Doamnei, Hudum şi Agafton şi aşteptăm să obţinem licenţa şi cota de gaz”, a precizat primarul Maricel Anton.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata