Marcel Vela: Zborurile către și dinspre Spania suspendate până pe 14 mai; Se ridică măsurile de carantinare pentru Țăndărei

0 304
Marcel Vela: Zborurile către și dinspre Spania suspendate până pe 14 mai; Se ridică măsurile de carantinare pentru Țăndărei

-Azi am emis Ordonanța nr 11 din 11 mai 2020, care reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare anterioare.

-Primul punct pe care doresc să-l prezint e legat de suspendarea zborurilor către Spania și din Spania către România. E continuarea suspendării care expiră azi și e valabilă până pe 14 mai inclusiv.

-Al doilea aspect e legat de exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare, în funcție de simptomele COVID-19, pentru personalul navigant, fluvial și maritim, care vine din porturi sau țări catalogate ca țări roșii sau galbene, în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome COVID-19 și se încadrează în măsurile anunțate în ordonanțele anterioare, nu e obligat să intre în izolare. Precizez că această măsură e sinonimă cu cea adoptată pentru piloți și echipajele aeronavelor sau pentru șoferii camioanelor care transportă marfă.

 

-O altă decizie luată azi, care cred că aduce bucurie în Țăndărei, e ridicarea măsura de carantinare pentru orașul Țăndărei, din județul Ialomița.

 

-Peste câteva zile intrăm în starea de alertă. Aș dori să mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut, că în aceste două luni de zile am avut grijă de noi. Știu că nu a fost ușor, că ați răbdat și ați făcut eforturi pentru a vă proteja. Trebuie să transmitem condoleanțe celor care i-au pierdut pe cei dragi. Dar trebuie să ne bucurăm și că mulți români au rămas printre noi. Toți sunteți eroi. Eroi ați fost și voi, părinții și bunicii, care ați explicat copiilor de ce trebuie să stea în casă, să nu se bucure de soare sau să nu meargă în vacanța de 1 Mai la mare.

 

-Împreună am reușit ca România să fie azi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE, comparativ cu alte state, care au pornit de la același nivel cu noi.

 

-Urmează o perioadă grea. Trebuie să o gestionăm fiind la fel de atenți. E păcat să stricăm ce am reușit în aceste două luni. Acest virus nu ia pauză, nu se odihnește, nu intră în vacanță. Mă bazez pe voi că în continuare vom avea grijă de sănătarea celor dragi. Vă mulțumesc tuturor pentru efort, pentru dăruire și patriotism!

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata