Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar

0 108

Marcel Ciolacu a anunțat care sunt românii care vor primi majorări salariale de 10% în perioada următoare.Premierul Marcel Ciolacu anunță că un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranșe, pentru categoriile de români cu venituri foarte mici, a fost pus în transparență decizională. Totodată, proiectul prevede decontări de ochelari în limita a 500 de lei.

 

simio cosma

„A fost pusă în transparență (ordonanţa, n.r.) (…) Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 de lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.Totodată, premierul a explicat că decontarea ochelarilor va fi realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistrați. Pe de altă parte, premierul susține că Guvernul nu își permite majorări salariale mai mari pentru angajații din muzee sau biblioteci.

 

„În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atât îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României – ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe – este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată”, a mai adăugat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata