Marcel Ciolacu a fost desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou guvern al României

0 248

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier al României, de președintele Klaus Iohannis, după ce Nicolae Ciucă a renunţat ieri la funcţie prin rotativa guvernamentală.

„Cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare.

Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare.

Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniștri desemnați de partidele care sunt în coaliție, care au fost în coaliție.

România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize și datorită felului în care coaliția, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflație, avem creștere economică și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

 

 

 

Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare.

 

Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate.

 

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficate a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp.

 

Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului” a anunţat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcţia de premier vine după aproape trei săptămâni de întârziere din cauza grevei profesorilor.

Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că demisionează din funcția de prim-ministru al României, astfel încât să se poată face rotativa guvernamentală.

Tot luni, președintele Iohanis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

Conform înțelegerii din coaliția de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția din fruntea Guvernului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata