Mama care și-a ucis și incendiat bebelușul a recunoscut crima

0 667

O tânără mamă din Botoşani şi-a ucis bebeluşul abia născut! Ca să şteargă urmele, i-ar fi incendiat trupul, spun anchetatorii. Medicul de familie a dat alarma, după ce a realizat că femeia a născut singură acasă, iar copilul a dispărut. Mama este acum internată la spital, unde va fi supusă şi unui examen psihiatric. Primele urme ale asasinatului au fost găsite în curtea casei în care locuieşte femeia în vârstă de 36 de ani.

Criminaliştii au descoperit sub pământ mai multe fragmente osoase. La audieri, mama a recunoscut că şi-a omorât bebeluşul. Apoi, i-ar fi incendiat trupul. La scenele îngrozitoare ar fi asistat şi mama ei, în vârstă de 72 de ani.  „Având în vedere că ele locuiau împreună, ea locuia cu părinţii, suspicionăm că ar fi ştiut şi mama dânsei. S-a dispus expertizarea atât psihiatrică, o expertiză medico-legală, o expertiză ADN a urmelor şi a fragmentelor care au putut fi ridicate de la faţa locului, unde ne-a indicat persoana în cauză”, a declarat pentru observator.tv, Valeriu Chihaia, Prim Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Femeia a născut la termen, cel mai probabil singură, acasă. Alarma a dat-o medicul ei de familie. „Probabil că, la un moment dat, într-o anumită conjuctură, şi-a dat seama că femeia este însărcinată, iar după aceea, vazând că nu mai are sarcina şi nici nu sunt date că ar fi născut într-o unitate de specialitate, şi-a pus şi el întrebarea ce s-a întâmplat”, a precizat Valeriu Chihaia .

Mama este internată acum la Maternitatea Botoşani, pentru îngrijiri medicale. Anchetatorii au cerut să fie supusă şi unui examen psihiatric. Femeia mai are o fetiţă în vârstă de şase ani. Dacă se va stabili că a avut discernământ, femeia riscă ani grei de închisoare. Până atunci, procurorii au început audierile şi încearcă să afle cine este tatăl copilului ucis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata