Maia Morgenstern ajunge la Happy Cinema la premiera „Capra cu trei iezi”. Programul săptămânii la Happy Cinema

0 236

Programul Happy Cinema în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie.

Filmul „Capra cu trei iezi” va fi prezentat la Happy Cinema marți, 1 noiembrie, la ora 20:30, proiecția fiind urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actrita Maia Morgenstern si regizorul Victor Canache.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

 

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

 

Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea “Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar și cele mai controversate povești românești pentru copii.

Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata