Magistrații Curții de Apel Suceava au amânat pronunțarea la recursul polițiștilor de la Rutieră

0 191

Magistrații Curții de Apel Suceava au amânat pronunțarea până marți în privința contestării măsurii de arest preventiv în privința celor opt polițiști de la Serviciul Rutier reținuți în dosarul DNA. Deși sunt 16 inculpați în dosar procurorii au cerut arestarea preventivă doar în cazul a opt dintre ei, un ofițer și șapte agenți.

Au contestat decizia magistraților de la Tribunalul Suceava comisarul Eduard Iacob, (luare de mită (două fapte din care una în formă continuată), abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit (trei fapte), fals intelectual, uz de fals, în formă continuată și favorizare a făptuitorului) și agenții de poliție Robert Fecioru, Cătălin Luca, Gabriel Botezatu, Ionel Balan, Iulian Stelian Coșman, Viorel Anton și Ciprian Rusu (agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul Rutier în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de luare de mită și de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.)

Opt au fost plasați sub control judiciar Dorel Gherasim, Ionuț Pavel Guriuc, Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ștefan Bunduc, Ovidiu Pușcașu, Lucian Ripiceanu și Sorin Guraliuc.

 

În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul Rutier (inclusiv ofițerul de poliție), în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

 

Într-un context asemănător, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis față de inculpatul persoană fizică, reținut în prezenta cauză.

 

Prin aceste demersuri, ofițerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și emiterea unei soluții procedurale de netrimitere în judecată.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata