Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim

0 1.491

Lumina Sfântă s-a aprins în Sâmbăta Mare în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.  Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Aprinderea în mod miraculos a lumânărilor celor aflați în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu ocazia Paștelui ortodox este consoderată cea mai veche minune atestată documentar din lumea creștină.

Lumina Învierii ce se pogoară în mod miraculos, an de an, în Sâmbăta Mare, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, este un lucru aparte.

 

simio cosma

Este fiind considerată cea mai evidentă și veche minune atestată documentar din istoria creștinismului.

 

Sfânta Lumină de Paşte se aprinde deasupra Sfântului Mormânt, existând credinţa că focul se coboară din cer – fără nicio intervenție umană – şi aprinde lumânările.

 Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata