parlamentare sus
achitei top

Lucrarile la noul spital de boli cronice și îngrijiri paliative au avansat

0 1.064

Noul spital de boli cronice și îngrijiri paliative, care va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” în urma unei finanțări prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 15,6 milioane lei, prinde contur. Acesta va avea subsol, parter și trei etaje, spații pentru investigații RMN, pentru radiografii, sală de mese, opt saloane și o capacitate de 100 de paturi.

psd parl jos

Vineri, deputatul social democrat Tamara Ciofu, s-a întâlnit cu reprezentanții constructorului și cu cei ai actualei unități medicale în subordinea căreia va activa noua secție spitalicească, pentru a mă asigura că acest proiect decurge conform celor stabilite. Șantierul a fost deschis în octombrie 2017, iar termenul de finalizare este vara anului viitor.

„Îmi doresc ca acest proiect să se finalizeze la termen pentru că este deosebit de important, nu numai pentru botoșăneni, ci și pentru sistemul sanitar, adresându-se unei categorii de bolnavi care necesită o îngrijire aparte, iar familiile care au astfel de bolnavi știu la ce mă refer. În felul acesta, vom evita ocuparea paturilor într-un spital de urgență dat fiind faptul că foarte multe afecțiuni au nevoie de paliație.

Avem o populaţie în îmbătrânire, avem mulţi bătrâni în tot județul care au nevoie de asistenţă specializată, de un sprijin din partea statului și sunt convinsă că spitalul de îngrijiri paliative va răspunde acestor nevoi. Este un proiect inițiat în 2013 și susținut foarte serios de Guvern, nu este un proiect personal, ci al comunității. Nu am decât meritul de a susține alături de comunitate un asemenea demers. Reprezentanții constructorului, respectiv ai firmei Victor Construct SRL, au declarat că lucrările sunt în grafic și în acest an se vor finaliza cele din exeterior pentru a se putea lucra la interior iarna. Deconturile se fac la timp, lucrările sunt bine executate iar termenii contractuali sunt respectați. Structura este realizată 80%, chiar 90%. Urmează finisajele și dotările specifice spitalului.”, a spus deputatul Tamara Ciofu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata