Lucrarile la blocurile de la Ugira pot incepe : Masinile de tonaj greu vor merge prin centrul municipiului

0 1.552

Lucrările de la ansamblul de blocuri de pe Unirii, unde a funcţionat Ugira, vor putea demara, după ce şi membrii comisiei de sistematizare a circulaţiei şi-au dat avizul cu privire la traseul pe care urmează să-l facă maşinile. Întruniţi în şedinţă membrii comisie au mers în această săptămână la faţa locului pentru şi au stabilit unele măsuri în privinţa traficului care se va derula în cartierul Maxim Gorki.

„Pentru investiţia imobiliară de avergură din centrul oraşului, din zona denumită Ugira, am dat avizul de trafic în comisia de sistematizare a circulaţiei, în perioada de demolare şi de construire, condiţionat de rezolvarea unor acorduri de rezervare locuri de parcare pe tronsonul Maxim Gorki în imediata apropiere a Bisericii Sf. Dumitru, pe dublu sens pentru a nu afecta întreaga tramă stradală din acel cartier, respectiv utilajele vor putea urca şi coborî pe tronsonul pe Maxim Gorki până la obiectiv. Gestiunea utilajelor va fi făcută de dezvoltator pentru a nu fi deficienţe în trafic.
Riveranii îşi vor putea parca maşinile în altă parte pentru a permite traficul în dublus sens. Dezvoltatorul caută o alternativă pentru a le oferi acestor oameni, prin dialog, să le ofere locuri de parcare. Am înţeles că au fost identificate două terenuri în imediata vecinătate a acestor locuri pe care să le închirieze şi să le ofere acestora”, a declarat Cosmin Andrei. Acesta a precizat că urmare a începerii lucrărilor vor veni bani şi în bugetul municipalităţii. „Dezvoltatorul şi-a luat angajamentul de a reface străzile şi de a le aduce în stadiul în care le-au recepţionat pe cheltuiala lor. Sunt utilaje care vor intra o singură dată. Partea bună pentru municipalitate este că va încasa mulţi bani de la firmă pe taxele şi impozitele pe care le plăteşte, inclusiv autorizarea acestui imobil costă foarte mult, câştigăm din liberă trecere, pentru că permitem ultilajelor de tonaj mare să folosească şi centrul oraşului cu plata unei taxe, care va fi folosită pentru refacerea infrastructurii rutiere. Avem o zonă care arată foarte rău şi care va fi transformată”, a completat viceprimarul municipiului. Parcela pe care vor fi ridicate blocurile are 4.694 de metri pătraţi şi este ocupată în prezent de patru clădiri propuse a fi demolate. Investitorul pentru ansamblul rezidenţial este societatea Bold Impex, aparţinând omului de afaceri Tonino Boldea. Investiţia se ridică la şapte milioane de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata