Lucrarile de la Teatrul Mihai Eminescu si locuintele sociale din ANL Cismea au fost abandonate de Victor Construct

0 580

Două proiecte ale municipalităţii botoşănene sunt în pericol de a nu fi finalizate după ce constructorul a anunţat că renunţă la contracte. Este vorba despre reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu şi locuinţele sociale de la ANL Cişmea pentru care reprezentanţii societăţii Victor Construct au anuţat că renuţă la contracte motivând insolvenţa firmei. Se pate însă că motivul este lipsa resursei umane, în ultima perioadă din firmă plecând mai mulţi ingineri şi muncitori. „Este o problemă foarte delicată pentru noi. O firmă de prestigiu, care, din păcate şi-a declarat insolvenţa, care are lucrări în Botoşani. Sunt în insolvenţă, ce să mai motiveze?”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului.

La locuinţele sociale din cartierul ANL Cişmea care sunt cu fonduri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe va fi făcută o inventariere a stadiului proiectului şi va fi organizată o licitaţie pentru diferenţa de lucrări. „Au retras organizarea de şantier şi paza de acolo, dar am rezolvat problema punctual, noi între noi. Acum avem o intenţie de a-şi retrage organizarea de şantier din zona teatrului, dar poate vor veni la licitaţiile pe care le organizăm pentru partea de consolidare şi pentru continuarea lucrărilor care mai sunt de făcut”, a precizat edilul municipiului.
Municipalitatea va purta negocieri cu administratorul judiciar care se ocupă de firma Victor Construct. „Nu spune nimeni că nu poate lucra dacă este în insolvenţă, numai că va trebui să negociem cu practicianul în insolvenţă, cu lichidatorul respectiv. Asta nu înseamnă că nu vor putea participa la o altă licitaţie”, a completat primarul Cătălin Flutur.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât la licitaţiile organizate de municipalitate nu se înscriu firme care să efectueze lucrările necesare. „Este un disconfort pentru noi. Atunci când credeam că ieşim la liman, când vedem luminiţa de la capătul tunelului şi am găsit şi bani, au apărut aceste probleme. Este un disconfort, dar asta nu înseamnă că vom renunţa. Toate problemele sunt rezolvabile în timp”, a spus Cătălin Flutur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata