parlamentare sus
achitei top

Lucrari de intretinere si reparatii strazi in municipiul Botosani

0 547

Lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi continuă în această perioadă în municipiu. Bugetul pe acest an pentru întreţinere şi reparaţii străzi este de 3,5 de milioane de lei. În această săptămână a fost finalizată prima etapă de asfaltare din zona administrată de Asociaţia de proprietari 4. „Era o zonă unde nu se intervenise de aproximativ 30 de ani. În timpul lucrărilor s-au descoperit avarii, inclusiv la reţelele de apă, avarii care au fost remediate de colegii de la Nova Apaserv, cu promptitudine şi ţin să le mulţumesc pe această cale. Am terminat o parte importantă şi în perioada următoare vom acţiona şi în celelalte zone ale cartierului delimitat de Bulevardul Eminescu, străzile Ştefan Luchian, Armoniei şi Stadionul Municipal”, a declarat Marian Murariu, viceprimarul municipiu.

psd parl jos

În săptămâna ce începe va fi turnat covor asfaltic pe strada Petru Rareş, tronsonul între Bulevardul Eminescu şi strada Maior Ignat. „Este o porţiune din centura ocolitoare a oraşului şi avea asfaltul degradat, în unele locuri inclusiv fundaţia fiind afectată. Având în vedere traficul de mare tonaj din zonă, am considerat că este important să se intervină şi acolo”, a explicat viceprimarul.

În şantier este şi strada Teatrului, acolo unde s-a lucrat la reţeaua de apă şi canalizare. Responsabilitatea asfaltării şanţurilor era a constructorului care a câştigat lucrarea, însă s-a procedat ca pe strada Adrian Adamiu, astfel că municipalitatea reabilitează toată strada, iar aproximativ 30% din costul lucrărilor va fi achitat de Nova Apaserv.

„O altă lucrare mare se derulează pe strada Octav Băncilă. În funcţie de ritmul intervenţiilor constructorului şi de fondurile disponibile, vom stabili ce alte lucrări vom executa în acest an”, a precizat Marian Murariu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata