locale psd
locale sus

Locuinta aprinsa de jarul cazut din soba

0 665

Un jar a căzut din sobă pe materiale combustibile a păgubit un bărbat din comuna Roma de cca. 10.000 de lei. La atât a fost estimată valoarea pagubelor produse în urma unui incendiu care s-a produs în bucătăria casei, în această dimineață. Observat și anunțat cu întârziere, incendiul s-a extins cu repeziciune și la o parte din acoperiș.
Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă, timp de cca. două ore.

Flăcările au distrus bunurile din bucătărie și cca. 10 m.p. din acoperișul casei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 40.000 de lei.

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile se află printre cele mai frecvente cauze de incendiu în sezonul rece. Pentru prevenirea unor evenimente nedorite,  montaţi pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul,  nu lăsaţi uşa de la focar deschisă, nu supraîncălziţi sobele,  nu folosiţi sobe sau alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii.  Sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcţionării.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata