Locatarii din blocul de la strada Primaverii afectat de explozie pot reveni acasa dupa mai bine de o luna

0 430

O parte dintre locatarii din blocul de pe strada Primăverii afectat de explozie se vor putea întoarce acasă. După mai bine de o lună de când fiecare a locuit unde a putut aceştia primesc o veste bună în urma contraexpertizei făcute de profesorul Andrei Szalontay, specialist în structuri. Raportul întocmit de acesta, ce va ajunge azi şi la autorităţile locale, arată că „locatarii pot locui în apartamentele neafectate”.

„Domnul profesor Szalontay a făcut un raport suplimentar care arată că se poate locui în bloc. Înainte trebuie făcute verificările la utilităţi, respectiv apă, gaz, electricitate. Profesorul spune că se poate locui, dar decizia va fi luată de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Domnul profesor a vizionat tot” a spus Costantin Costic, preşedintele Asociaţiei de proprietari.

În document se apreciază că sunt degradări numai la compartimentările interioare, care sunt elemente nestructurale. De asemenea, s-au constatat degradări ale pereţilor exteriori la apartamentul 5, în care s-a produs explozia, la peretele exterior dinspre strada Primăverii – la apartamentele 8 şi 11 şi la pereţii neportanţi de la apartamentele 2, 4, 5, 7 şi 8.

În contul deschis de asociaţia de proprietari sumele depuse totalizează 40.600 de lei. Conducerea asociaţiei speră că oamenii cu suflet mare vor sprijini aceste familii greu încercate. Contul unde pot fi depuşi bani pentru sprijinirea sinistraţilor este RO08RNCB0576041200320002.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata