Lipsa utilitatilor de la blocurile ANL de pe Soseaua Iasului intarzie repartizarea locuintelor

0 569

Lipsa utilităților de la blocurile ANL de pe Șoseaua Iașului întârzie repartizarea locuințelor. Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului, susține că deși lucrările la blocuri au fost finalizate din luna septembrie anul trecut nici până acum nu sunt utilitățile la respectivele locuințe.  „Am semnat contractul de predare – primire pentru amplasamentul de pe Șoseaua Iașului care privește construirea celor 80 de locuințe destinate închirierii pentru tineri. Nu avem utilități la aceste blocuri deși lucrările s-au finalizat pe 12  septembrie anul trecut, lucru confirmat printr-un proces verbal de recepție al lucrărilor semnat de reprezentanți de la Agenția Națională pentru Locuințe, de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de la Primăria Botoșani. Cu alte cuvinte domnul primar a știut de pe 12 septembrie că blocurile sunt gata și nu avem utilități nici azi”, a declarat Cosmin Andrei.

În acelaşi timp acesta a precizat că degradările ce au loc în aceste locuinţe vor fi suportate din bugetul local. Pentru această amânare viceprimarul  îl face vinovat pe primarul Cătălin Flutur. Există pericolul să cheltuim bani pentru conservarea clădirilor pentru că suntem în sezonul rece și acele apartamente nu sunt încălzite deloc. Dacă vor sunt degradări noi vom trebui să suportăm aceste degradări ale locuințelor din bugetul public pentru că ele nu au fost repartizate tinerilor și nici nu vor fi în perioada următoare pentru că nu sunt gata utilitățile . Pentru că urmează campania electorală cred că domnul primar le va repartiza în luna mai”.  a spus viceprimarul municipiului.

Botoșănenii care vor o locuință ANL trebuie să aibă până în 35 de ani la data depunerii cererii. La punctajul calculat se iau în calcul starea civilă, numărul persoanelor aflate în întreținere, starea medicală, venitul mediu lunar pe membru de familie și mai ales, să nu dețină o proprietate locativă. 40 de apartamente vor putea fi repartizate de către municipalitate, celelalte 40 revenind cadrelor care lucrează în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale. Municipalitatea botoşăneană a primit până la această dată 400 de cereri pentru locuinţe ANL şi o mie de cereri pentru locuinţe sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata