parlamentare sus
achitei top

Liliana Mincă, șefa ALDE Botosani : „Guvernarea PSD – ALDE va face din nou dreptate acestei categorii sociale și va majora pensiile”

0 2.270

Coincidență sau nu, majorarea pensiilor în mod substanțial a avut loc în urmă cu peste 10 ani, în timpul guvernului condus de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Astăzi, guvernarea PSD – ALDE va face din nou dreptate acestei categorii sociale și va majora pensiile.

psd parl jos

România are nevoie de o nouă lege a pensiilor care să pună ordine în sistem și care să ofere dreptul la un trai decent persoanelor care încheie activitatea în piața muncii. Populaţia în vârstă a României creşte numeric şi sistemul de pensii trebuie susţinut. Se pot purta discuții despre cum ar trebui să arate sistemul de pensionare, dacă ar trebui majorată limita de pensionare, dar nu acestea sunt principalele probleme azi.

 

Zilele acestea va fi prezentat public noul proiect al legii pensiilor. Este un proiect la care Ministerul Muncii, reprezentanții Guvernului, ai asociațiilor de profil au lucrat în ultimul an și jumătate. Este un proiect esențial pentru #România, deoarece vizează o foarte mare parte a populației. Nu știu încă modul în care va arăta proiectul privind #pensiile, însă din datele prezentate mi-am făcut o părere.

 

În primul rând, nicio pensie nu va scădea. Acest lucru a fost explicat cât se poate de clar de toți decidenții guvernamentali și politici din cadrul coaliției de #guvernare. În al doilea rând, trebuie să corectăm inegalităţile şi inechităţile care au apărut în sistemul de pensii în ultimii ani, în aşa fel încât oameni care au aceeaşi vechime în câmpul muncii, aceeaşi pregătire, au ocupat aceleaşi funcţii, să aibă pensii similare. Personal nu cred că putem să acceptăm aceste dezechilibre care s-au accentuat teribil în ultima perioadă.

 

Şi, nu în ultimul rând, avem obligaţia de a privi cu responsabilitate şi cu recunoştinţă pentru cei care au contribuit la sistemul de pensii, au ajuns pensionari, dar astăzi, din păcate, trăiesc de foarte multe ori sub pragul de existenţă decentă. Deci, așa cum e firesc, trebuie să majorăm pensiile.

 

Este un angajament pe care ni l-am asumat și vrem să facem acest lucru. E un angajament pe care ni-l vom duce la îndeplinire. Ne-am dori să facem majorarea pensiilor într-o măsură cât mai consistentă, pentru ca aşteptările celor care sunt astăzi la pensie să fie îndeplinite.

Sunt de acord că trebuie să ne gândim la viitor, dar în același timp nu putem să-i neglijăm pe cei care astăzi sunt #pensionari şi care trăiesc în condiţii de foarte multe ori precare. Avem o obligaţie faţă de această generaţie.”, a declarat Liliana Mincă presedinte ALDE Botosani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata