parlamentare sus
achitei top

Liliana Mincă, șefa ALDE Botosani a fost alaturi de colegii din Bacău

0 324

DEPUTATUL #CONSTANTIN_AVRAM A FOST RECONFIRMAT ÎN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL FILIALEI JUDEȚENE #ALDE_BACĂU
21 octombrie 2018
Filiala județeană ALDE Bacău a organizat duminică, 21 Octombrie, conferința județeană de alegeri pentru stabilirea viitoarei conduceri. La evenimentul organizat în municipiul Bacău au participat peste 1600 de delegați din toate organizațiile ALDE din județ.
La conferința județeană de alegeri a ALDE Bacău au luat parte mai mulți reprezentanți ai conducerii centrale a ALDE: #președintele_ALDE #Călin_Popescu_Tăriceanu, #secretarul_general al ALDE #Daniel_Chițoiu, purtătorul de cuvânt al ALDE deputatul #Varujan_Vosganian, președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul #Norica_Nicolai. De asemenea, au fost prezenți mai mulți parlamentari ALDE, printre care deputații Andrei Gerea, Toma Petcu, Daniel Olteanu, dar și ministrul pentru relația cu parlamentul, senatorul Viorel Ilie. Totodată au fost prezenți și mai mulți lideri județeni ai ALDE, precum presedintele ALDE Vrancea Ionel Cel Mare, #președintele #ALDE_Botoșani #Liliana_Mincă, #vicepresedintele #ALDE_Botosani, #Mihai_Țâbuleac, președintele ALDE Galați Cristian Dima, președintele ALDE Neamț Ioan Asaftei și președintele ALDE Dâmbovița Ionel Petre.
În urma votului delegaților prezenți la conferința județeană de alegeri ALDE Bacău, deputatul Constantin Avram a fost reconfirmat în funcția de președinte al filialei județene cu 1643 de voturi în favoarea sa.
Din viitoare conducere ALDE Bacău vor face parte, în calitate de vicepreședinți senatorul Viorel Ilie, Toma Viorel, Vasile Humulescu, Adrian Popescu, Gheorghe Popa, Ștefan Dragoș, Valentin Vieru, Constantin Toma, Costache Nuțu, Fănică Tifan, Cosmin David.
Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și-a exprimat aprecierea față de modul în care a fost organizată conferința județeană și numărul mare de delegați prezenți.
„Organizația Bacău face conferință județeană cu aproape 1700 de persoane și sunt încă 300 care nu au avut loc în sală. Sunt partide care nu reușesc la congresul național să strângă atâți delegați cât ați reșit dumeavoastră să strângeți la conferința județeană. (…) Dovediți în acest fel, de la înființarea ALDE, cu toate că suntem un partid tânăr, suntem capabili să arătăm că avem și rezultate”.
Liderul ALDE a precizat că „din sondajele făcute de noi la nivel județean, la Bacău scorul ALDE este mai mare decât PNL-ului. Felicitări! Eu vreau ca la următoarele alegeri să depășim la nivel național PNL-ul și acesta este obiectivul pe care îl va avea fiecare organizație. Care sunt rațiunile pentru care am ajuns să figurăm în sondaje cu o creștere importantă în raport cu toate celelalte partide? Probabil că, prin consecvența de care am dat dovadă față de proiectele la care ne-am angajat și față de principiile la care nu am renunțat. Am demonstrat cu consecvență, că ALDE este partidul care se luptă pentru drepturile și libertățile românilor împotriva celor care comit abuzuri. Fără protocoale, fără telefoane ascultate, fără abuzuri în justiție, sunt lucrurile pe care le-am blamat permanent în ultima perioadă”.
Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că ALDE a dovedit, de asemenea, în această perioadă și faptul că „ne asumăm responsabilitatea guvernării”.
„Ne asumăm această responsabilitate împreună cu partenerii noștri din PSD și, sigur că, în această coaliție noi am reprezentat ceea ce înseamnă cu adevărat opțiunea liberală. Datorită măsurilor pe care le-am promovat și le-am susținut, am contribuit la reducerea fiscalității, după cum știți, în mod esențial, la susținerea mediului de afaceri, asumându-ne o campanie pentru promovarea și sprijinirea capitalului românesc”, a spus președintele ALDE.
Președintele ALDE a oferit o serie de exemple cu privire la evoluția economică a României. „Aș vrea să vă dau câteva rezultate concrete pe care guvernarea PSD-ALDE le-a obținut. În primul rând trebuie subliniată creșterea spectaculoasă a PIB care plasează România pe primele locuri în Europa. Și anul trecut am avut cel mai înalt procent de creștere și anul acesta vom avea de asemenea un procent de creștere care ne va situa pe primele locuri. Dar în temeni mai concreți, la nivelul cetățeanului, ce înseamnă prosperitatea lui, aici vreau să vă dau cifrele. Salariul minim brut a fost crescut în mai multe etape, ultima fiind de la 1450 de lei în 2017, la 1900 de lei în 2018. Salariul mediu net a crescut de 1858 de lei în 2015, la 2046 lei în 2016 și la 2373 lei în 2018. La finele acestui an salariul mediu este estimat să crească la 2650 de lei și anume cu un avans de peste 11%, cu aproape 12% față de 2017. În ceea ce privește o categorie foarte numeroasă, aceea a pensionarilor. Creșterea punctului de pensie cu aproate 15% în anul 2017 a fost cea mai mare după creșterile care au avut loc în perioada guvernării când eram prim-ministru. A crescut pensia medie pentru toate categoriile de pensionari de la 950 de lei, în 2016 la 1070 lei în 2017, iar de la 1 iulie 2018, punctul de pensie a fost majorat din nou la 1100 de lei. Nu am să dau alte cifre, privind volumul investițiilor ș.a.m.d., dar v-am dat aceste date pentru a ne aduce aminte încă o dată, concret, care sunt rezultatele guvernării noastre”.
Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis delegaților prezenți că „trebuie să înțelegeți cu toții că trebuie să ne ducem mai departe discursul politic pe doi piloni. Ce doresc oamenii? Prosperitate și siguranță. Siguranța cetățeanului, siguranța vieții de zi cu zi, fie că ești salariat sau pensionar, siguranța vieții pe stradă, peste tot și, sigur, la nivel național, securitatea în fața amenințărilor existente. În acest fel vreau să ne conducem mai departe acțiunea guvernamentală. Desigur că anumite inițiative politice majore nu asigură întotdeauna consensul la nivel național, nu asigură unanimitate. Cred că este bine că într-o țară bazată pe spirit democratic există întotdeauna voci critice. Dar față de aceste voci critice trebuie să avem discursul nostru care este bazat pe argumente și nu așa cum practică opoziția și mai ales PNL-ul, un discurs bazat pe insulte, pe calomnii, pe minciuni. În România, sunt alegători care vor și așteaptă măsuri liberale, alții așteaptă măsuri sociale. Noi, așa cum ne-am consacrat deja pe scena publică avem această direcție fundamentală de acțiune de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor. pentru că aceasta este esența liberalismului. Nu poți să ai prosperitate fără libertate și democrație”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata