Liliana Minca: “Iohannis continua sa dezbine”

1 644

Prin tot ce face Iohannis vrea sa blocheze activitatea Guvernului. Vrea sa blocheze toate lucrurile bune pe care Guvernarea ALDE-PSD le-au anuntat pentru 2019. Asa considera el ca va castiga un nou mandat: din opozitie si blocand orice initiativa. Greseste, asa va pierde pentru ca romanii nu mai vor politicienii care sa ii dezbine

Klaus Iohannis a intrat intr-o logica a campaniei electorale, care, din pacate pentru Romania, se va intinde pe intreg parcursul anului.
Pentru Iohannis, principalul obiectiv pentru acest an este noul mandat de presedinte. Este mai preocupat de propria sa campanie, lasand in plan secundar imaginea Romaniei si activitatea Guvernului.
Din nefericire, vedem ca proiectul de tara al lui Iohannis este obstructionarea guvernarii, mai ales in aceasta perioada in care avem presedintia Consiliului UE.
Nu exista argumente logice pentru care presedintele continua aceasta situatie. Iohannis saboteaza activitatea guvernului. Suntem in plina presedintie a Consiliului UE, iar presedintele tine doua posturi cheie blocate.
Pe data de 10 ianuarie vin la Bucuresti reprezentantii Comisiei Europene, iar in domeniile dezvoltarii si transporturilor nu vor avea interlocutori la Bucuresti.
CCR a dat o decizie cu privire la propunerile de ministri pe data de 19 decembrie; azi ne aflam la aproape 3 saptamani de la acea decizie, iar presedintele nu a explicat nici pana acum hotararea sa. Termenul deindata pentru presedinte nu a existat.
Am preluat presedintia Consiliului UE pe data de 1 ianuarie, iar noi nu avem 2 ministri, la transporturi si dezvoltare, in conditiile in care ministrii din Guvernul Romaniei vor trebui sa conduca sedintele.
Pentru cele doua portofolii nu va avea cine sa prezideze. Ce face Iohannis este sa ne facem de ras in fata intregii Europe. Presedintele Iohannis pune umarul la crearea unei imagini de haos politic in Romania, care este preluata in plan extern.
Daca refuzi sa numesti doi ministri in momentul in care Romania a preluat presedintia, trebuie sa spui pe ce te bazezi. Este ingrijorator si arata un nivel de profesionalism la care nu se ridica Iohannis.
Sunt semnale ingrijoratoare in acest moment din partea Cotroceniului. Avem un presedinte lipsit de solutii, care se afla in logica unui joc politic.
Presedintele Iohannis a dovedit ca nu intelege deloc ce inseamna sa fie Presedintele Romaniei. Probabil ca de aceea isi doreste si al doilea mandat, poate intelege ce are de facut.
Klaus Iohannis actioneaza in acest moment in calitate de reprezentant al PNL, al unei parti din romani.
Liliana Mincă, presedinte ALDE Botoșani

1 Comentariu
  1. un platitor de taxe si impozite Spune

    Cine vorbeste de dezbinare ,oare nu cei care s-au aflat la guvernare de la revolta din 89 si pana in prezent n-au dus la dezbinare au distruns ce a fost construit cu sacrificii de popor ,si-n rest au vandut tara dupa bunul plac , acum vorbiti de dezbinare .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata