Liliana Minca, ALDE : “Tudorel Toader a trecut evaluarea Parlamentului: Motiunea impotriva ministrului Justitiei a fost respinsa la vot”

0 341

“Tudorel Toader a trecut evaluarea Parlamentului: Motiunea impotriva ministrului Justitiei a fost respinsa la vot”
Urmeaza testul remanierii in CEx-ul PS
In primul rand, motiunile nu sunt impotriva ministrului, motiunile nu afecteaza ministrul, motiunea este pe o tema.
Nu e un vot de incredere sau de neincredere in ministru. Orice motiune, pe orice domeniu, gaseste un ministru, fara indoiala, si e dreptul Opozitiei sa o faca.
In acelasi timp este obligatia noastra, ca membri ai majoritatii, sa votam impotriva motiunii.
Votul din Parlament a fost unul prin care coalitia PSD ALDE si-a aratat sustinerea fata de ministrul Toader si pentru a duce la capat reformele in justitie.
Motiunea celor de la PNL nu reprezinta altceva decat o declaratie politica sustinuta de la tribuna Parlamentului, fara niciun fel de argumente concrete, ci doar cu lozinci.
Documentul semnat de opozitie este doar o noua incercare de aparare a sistemului care a functionat in Romania pana de curand si care a fost scos la iveala treptat.
Cei din PNL si USR nu au schitat un gest la abuzurile demascate la DNA Ploiesti pentru ca le-au considerat simple greseli. Denunturi false, probe masluite, teste poligraf falsificate, martori cu dubla si tripla identitate, pe toate le-au considerat simple greseli ale acestor procurori.
De asemenea, am observat ca jumatate din textul acestei motiuni este dedicat de PNL procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazar.
De ce totusi nu au fost ingrijorati cei din PNL de manevra prin care a fost adus pe aceasta functie domnul Lazar? Pentru a-i face loc acestuia, procurorul general de la acea vreme, Tiberiu Nitu, a fost pus sub invinuire pentru abuz in serviciu.
Partidele din Opozitie nu sunt ingrijorate de acele abuzuri care s-au petrecut sub mandatul lui Lazar.
Motiunea impotriva ministrului Toader confirma faptul ca USR este un partid format de servicii, la un anumit moment, cu un anumit scop, de cei care faceau parte din conducerea SRI. USR are menirea clara si directia pentru a se opune restabilirii si revenirii la normalitate si la normele statului de drept.
Cei de la PNL, intr-un anumit moment li s-a sucit mana la spate, ce a patit presedintele partidului, domnul Orban, stim foarte bine, si au devenit un fel de catelusi care se gudura pe langa institutiile de forta si nu sunt capabili, nu au curajul sa spuna «E de ajuns. Haideti sa incepem sa gandim si sa tinem cont de obiectivele noastre ca partid de opozitie, dar si de obiectivele Romaniei ».

Referitor la scenariu bomba pe scena politica: Carmen Dan, ministru al Justitiei. Tudorel Toader, remaniat pentru ca nu a dat OUG privind amnistia
Zilnic apar in spatiul public tot felul de liste privind remanierea guvernului. Pana acum nu sunt altceva decat zvonuri.
Am ajuns in situatia in care zvonurile sa conteze mai mult pentru presa decat declaratiile liderilor coalitiei.
Apar foarte multe lucruri in ultima perioada cu privire la modul in care functioneaza coalitia.
Acestea nu sunt altceva decat speculatii si nimic altceva.
In privinta votului, s-a vazut foarte clar faptul ca majoritatea PSD – ALDE a votat impotriva acestei motiuni semnate de PNL si USR.
Liliana Mincă
Presedinte ALDE BOTOSANI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata