parlamentare sus
achitei top

Liliana Mincă, ALDE Botosani : „Nu poate fi vorba de o inghetare a salariilor”

0 407

Sub nicio forma nu poate fi vorba de o inghetare a salariilor atata vreme cat economia creste sustinut

psd parl jos

“Atunci cand analizam atacurile din spatiul public ale PNL trebuie sa incepem de la persoana care le face. Florin Cîțu este aceeasi persoana care a fost data afara din sistemul bancar in urma cu mai multi ani in urma unui atac speculativ si este aceeasi persoana care a fost investigata de ASF pentru manipularea pietei.

Ceea ce face senatorul PNL prin declaratiile sale nu e altceva decat o intoxicarea constanta a opiniei publice. De cand este senator au aparut tot felul de scenarii alarmiste din partea lui Cîțu care au creat tensiune la nivelul societatii.

Abordarea lui Cîțu și a PNL este una total iresponsabila fata de romani, fata de investitori.

In ceea ce priveste documentul ministerului de Finante, Cîțu face o confuzie in ce spune si ce gandeste. Spune ca Romania raspunde CE in reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus ca nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicarii legii pensiilor sau salarizarii.

Documentul trimis Comisiei Europene nu angajeaza cu absolut nimic niciun fel de inghetare, pentru ca economia romaneasca este intr-o perioada de crestere puternica si aceasta crestere a PIB nu este pentru a figura in statistici pe primul loc al clasamentului de crestere economica in Europa.

Sub nicio forma nu poate fi vorba de o inghetare a salariilor atata vreme cat economia creste sustinut, vom avea rezultate foarte bune si ele trebuie sa se regaseasca in salarii si pensii.

Insa, din nou trebuie sa raspundem la acuzatii ca iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii si salarii”, iar “nu se aplica legea salarizarii”.

Legea salarizarii se va aplica asa cum a fost ea adoptata de parlament, chiar daca lunile acestea a mai existat un scenariu si anume sa se aplice direct grila din 2022 in 2020, asa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federatii sindicale.

Referitor la salariul minim:

obiectivul #ALDE este sa crestem puterea de cumparare, asa incat nici pomeneala sa discutam despre blocarea salariilor.

Nu putem sa lasam Romania ca o tara care este competitiva mai ales prin nivelul mic al remunerarii fortei de munca, pentru ca altfel nu vom putea sa franam in niciun fel exodul fortei de munca.

Nu are rost sa ne plangem ca ne pleaca oamenii. Vrem sa nu plece, atunci va trebui sa ii platim.

Insa, asteptam din partea Guvernului o analiza a impactului pe care aceasta masura o va avea.”

Liliana Mincă

Presedite ALDE Botosani

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata