Licitație pentru reabilitarea infrastructurii liniei de tramvai. Primarul Cosmin Andrei: „Nu trebuie să creăm un disconfort mare cetăţenilor”

0 93

Municipalitatea organizează a doua licitaţie pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. Lucrările vor fi efectuate pe tronsoane pentru ca disconfortul botoșănenilor să fie cât mai redus.

„Astăzi am semnat documentaţia şi în acest fel demarează procedura de licitaţie, prin încărcarea documentelor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, unde va trebui să fie vizualizată pe o perioadă de o sută de zile, perioadă în care toţi operatorii economici, din Botoşani, din România şi din toată Uniunea Europeană pot vedea această documentaţie şi să depună oferte”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Astfel sunt organizate două licitaţii, pentru cele două trasee ale tramvaielor. „Bugetul a fost suplimentat cu 1,2 milioane de euro, pe fiecare linie, bani care provin de la capitolul <diverse şi neprevăzute> şi sper ca licitaţia să fie acum mult mai atractivă . Lucrările presupun reabilitarea căii de rulare, instalarea unui dispecerat în curtea Eltrans, amenajarea de staţii pentru călători, cu afişarea timpilor de sosire a tramvaielor”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În momentul demarării lucrărilor municipiul Botoșani se va transforma în șantier. Municipalitatea va trebui să găsească soluții pentru ca traficul să se poată desfășura în condiții de siguranță rutieră. Una dintre probleme va fi locurile de parcare, având în vedere mașinile care la această dată sunt parcate pe strada Primăverii, una dintre arterele importante  unde vor avea loc lucrări. „Trebuie să acordăm o atenţie deosebită pentru că aceste lucrări se vor desfăşura  pe cele mai importante străzi din municipiul Botoşani şi trebuie să nu perturbăm circulaţia. În acest sens, vom lucra pe tronsoane şi vom avea discuţii aplicate cu colegii de la Poliţia Municipală, Poliţia Locală şi Serviciul Patrimoniu, pentru că trebuie să mutăm şi maşinile de pe acest şantier. O provocare va fi pe strada Primăverii, unde nu cred că vor mai putea rămâne maşinile parcate în maniera în care sunt astăzi parcate, pentru că au nevoie constructorii de un front de lucru mai larg. Nu trebuie să creăm un disconfort mare cetăţenilor. Asta este provocarea, dar împreună cu dirigintele de şantier, cu responsabilii tehnici, cu un constructor receptiv, vom ajunge la acest deziderat”, a declarat Cosmin Andrei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata