Licitație pentru achiziționarea a încă 10 microbuze școlare electrice
Consiliul Județean Botoșani a lansat licitația pentru achiziționarea a încă 10 microbuze electrice pentru școlile din mediul rural din județul Botoșani. Aceste microbuze vor fi achiziționate din economiile realizate în cadrul primei licitații publice, în urma căreia s-a încheiat un contract de furnizare a 26 de microbuze școlare electrice.
Finanțare achiziției de microbuze electrice, de 7,2 milioane de euro, a fost atrasă din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe lângă fondurile din PNRR, Consiliul Județean Botoșani va asigura cheltuielile neeligibile și eventualele diferențe care pot apărea din implementarea proiectului.
Ofertele pot fi depuse până pe data de 18 septembrie.
Cele 10 microbuze, fiecare având o capacitate de 16 locuri pe scaune, inclusiv 1 loc pentru persoane cu dizabilități, vor deservi școlile din comunele: Vlădeni, Trușești, Vârfu Câmpului, Știubieni, Lunca, Mihai Eminescu, Răuseni, Drăgușeni, Hănești și Broscăuți.
„Noile microbuze școlare electrice se adaugă celor 26 contractate deja de către Consiliul Județean Botoșani într-o primă etapă și care vor fi livrate în această toamnă. În urma economiilor realizate prin licitație, de aproximativ 2 milioane de euro din finanțarea obținută prin PNRR, am solicitat și obținut de la autoritatea de management posibilitatea de a achiziționa încă 10 microbuze electrice. Știm că necesarul de microbuze școlare este foarte mare și, ca autoritate județeană, am căutat soluțiile cele mai bune pentru a achiziționa cât mai multe microbuze”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
În paralel, Consiliul Județean Botoșani derulează un alt proiect finanțat din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze școlare hibride. Licitația pentru acest proiect este în curs, termenul de depunere al ofertelor fiind 12 septembrie.
„Microbuzele vor aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și vor asigura accesul la școală al copiilor din zonele defavorizate. Niciun efort nu este prea mare pentru educația copiilor noștri”, a conchis Doina Federovici.