Licitatia pentru drumul strategic va fi reluata luna aceasta

0 1.220

Consiliul Județean Botoșani implementează proiectul : „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi”, cod SMIS 112979, în perioada 28.03.2017- 28.02.2022, perioadă ce include și activităţile proiectului înainte de semnarea Contractului de finanţare.
Beneficiar este Parteneriatul format din Consiliile Județene Botoșani și Iași, împreună cu cele 15 comune de pe traseul propus spre finanțare: Albeşti, Blândeşti, Călăraşi, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hăneşti, Hlipiceni, Lunca, Mihălăşeni, Răuseni, Suliţa, Todireni și Truşeşti – din judeţul Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.
Proiectul prevede modernizarea a 106,26 km de drumuri județene, din care 5,97 km aparțin U.A.T. Judeţul Iaşi și 100,29 km aparțin U.A.T.Judeţul Botoşani.
Procedura de licitație pentru execuție lucrări aferente proiectului a fost anulată automat de sistemul electronic de achiziții publice – SICAP pentru nedepunerea niciunei oferte. În vederea reluării procedurii, cu aplicarea prevederilor OUG nr.114/2018 în baza Devizului General actualizat de proiectant, s-a constatat depășirea valorii totale a proiectului prevăzută în Contractul de finanțare.
Diferența rezultată urmare actualizării Devizului General cu respectarea prevederilor legislative, va fi asumată de către Beneficiar și inclusă în categoria cheltuielilor neeligibile, însă acest lucru nu se poate realiza înainte de modificarea Contractului de finanțare.
Urmare schimbărilor legislative ulterioare licitației de execuție lucrări ( OUG 114/2018, Ordinul M.D.R.A.P. nr.1691/ 09.05.2019 care modifică Ghidul Solicitantului), Beneficiarul se află în situația de a modifica Contractul de finanțare prin Act Adițional.
Această documentație prevede atât un nou calendar de activități, cât și modificarea clauzelor contractuale, ca urmare a modificării Devizului general al proiectului.
În funcție de analiza și aprobarea de către Organismul Intermediar POR (ADR Nord Est) și Autoritatea de Management POR (MDRAP) a Actului Adițional inițiat, reluarea procedurii de licitație execuție lucrări va avea loc în luna iunie 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata