Liberalii au confundat fiul cu tatăl. I. C. Brătianu sau Ionel I. C. Brătianu : „Nu mai seamăna poza cu mireasa”

0 560

Amplasarea unui bust donat de un ales local liberal municipalitatii a starnit discutii in sedintele de Consiliul Local din ultimele luni.

Maricel Maxim, coinsilie local liberal a propus municipalitatii sa accepte ca donatie statuia lui Ionel Brătianu, prim-ministru al României în 1918, om politic cu un rol de primă importanţă în realizarea Marii Uniri. Consilierii social democrati au respins donaţia în ședințele anterioare menționând ca acesta  poate fi amplasat doar în faţa sediului PNL. După cinci ședințe în care proiectul de hotărâre a fost respins viceprimarul Cosmin Andrei a anunţat în cadrul ședinței de săptămână trecută că bustul nu aparţine lui Ionel Brătianu, aşa cum s-a crezut, ci lui Ion C. Brătianu, tatăl acestuia şi fondatorul PNL. În documentaţia înaintată Consiliului Local bustul lui Ion C. Brătianu avea trecuţi ani de viaţă ai fiului său.  „Stimați colegi, ați comandat o statuie şi ați primit alta. Faceți o confuzie majoră. Bustul pe care l-ați comandat este al lui Ion C. Brătianu şi dvtra vorbiți de fiul acestuia, Ionel Brătianu. Acest lucru este scris negru pe alb în documentaţia de la proiect. Va rog frumos verificați ceea ce va spun“, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur, a fost cel care a intervenit. „Aproape ca nu are importanță ceea ce ați spus. De unde știți ca nu mai are un bust? Ideea era sa acceptați donația unui bust. Dintr-o dată ne-am trezit ca nu seamănă poza cu mireasa. Nouă să ni-l aducă pe ăsta care a făcut Unirea” a spus Cătălin Flutur.  Confuzia a fost recunoscuta ulterior și se consilierul local liberal Daniel Botezatu, profesor de istorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata