Legea dării în plată a fost modificată. Noi condiţii pentru renegocierea contractelor

0 258

Schimbări importante îi vizează pe cei care au credite. Deputaţii au modificat legea dării în plată. Mulţi români ar putea să restituie băncilor casele pe care le-au cumpărat. Sunt condiţii noi, care stabilesc cum poate fi cerută renegocierea contractului.

Modificările fac referire la trei situaţii imprevizibile, care până acum nu erau reglementate în niciun fel de lege. În primul rând, se poate face darea în plată dacă moneda naţională se devalorizează cu peste 20 % faţă de moneda în care a fost contractat creditul .

Apoi, pot beneficia de darea în plată şi persoanele pentru care gradul de îndatorare a crescut cu mai mult de 20 de procente faţă de cel luat în calcul de bancă la momentul acordării creditului.

Iar în  cazul în care bunul a fost executat, banca nu trebui să mai poată pune propriri pe conturile sau veniturile clientului.

Odată cu darea în plată, datornicii nu mai pot fi incluşi pe lista neagră, în biroul de credite. Pentru ca modificăruile să intre în vigoare, legea votată astăzi trebuie să fie promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata