1 martie andrei

Legea carantinării, atacată la CCR

0 133

Avocatul Poporului Renate Weber contestă la CCR legea carantinării. Renatte Weber invocă excepția de neconstituționalitate cu privire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare”. Avocatul Poporului a sesizat, vineri, CCR cu privire neconstituţionalitatea articolulului 8, alineatele 3- 9 din legea privind carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”.

 

”După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (…), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca leg fundamentale care permit Guvernului şi autprtăţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovc Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Gheorghe Piperea s-a arătat surprins de decizia de ridicare a neconstituționalități legii carantinei mai ales după ce deputații PSD au afirmat în Parlament că se vor asigura că proiectul de lege nu poate fi atacat la  CCR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata