Lapte și corn pentru elevii botoșăneni: „Din păcate, încă sunt mulți care au nevoie de aceste produse…”
Reprezentanții Consiliul Județean Botoșani au organizat luni o ședință tehnică de demarare a Programului „Lapte și corn” în unitățile de învățământ din județ.
La ședința au participat și reprezentanți de la firmele care au câștigat licitația, dar și conducerea Inspectoratului Școlar Județean.
Procedura de licitație a fost finalizată doar pentru lapte și corn, iar vineri au fost semnate contractele.
Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani a declarat că s-au făcut eforturi mari pentru ducerea la bun sfârșit al procedurilor.
„Am să aduc o veste bună pentru copiii din grădinițe și școlile primare. De astăzi s-a reluat distribuția laptelui și cornului în școli. Am semnat la sfârșitul săptămânii trecute acordurile cadru și contractele subsecvente pentru Programul „Lapte și Cornul” și suntem în perioada depunerii contestațiilor pentru mere. Sperăm să închidem și aici procedura de licitație cât mai repede pentru ca cei mici să primească și fructele.
Din păcate, abia la jumătatea lunii septembrie, comisia formată în cadrul Instituției Prefectului a finalizat lista de produse pe care copiii le vor primi în următorii 3 ani. După aceea, conform modificărilor legislative, am solicitat și a trebuit să primim de la fiecare unitate teritorial-administrativă acordul pentru organizarea centralizată de către CJ a licitației. A fost o procedură laborioasă cu 21 de loturi, câte trei pentru fiecare zonă de distribuție. A fost un efort substanțial, dar iată că de astăzi copiii primesc lapte și corn la școală, pentru că, din păcate, încă sunt mulți care au nevoie de aceste produse” a declarat președintele Consiliului Județean, ce a subliniat că reprezentanții școlilor trebuie să respecte modul de depozitare a produselor.
„Programul masa caldă vine în ajutorul comunităților, în special al celor mai nevoiașe, astfel încât copiii să aibă acces la școală și totodată să beneficieze și de o masă caldă, pe care, din păcate, de multe ori, familiile din care provin nu le o pot asigura.
Am ținut să avem această întâlnire cu reprezentanții celor trei societăți comerciale și cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean, pentru că, din punctul nostru de vedere, al Consiliului Județean Botoșani, acest contract este foarte important pentru că se adresează copiilor. De aceea, doamnelor și domnilor, vă rog să conlucrați cât mai bine, să luați legătura cu colegii mei din Consiliul Județean și să găsim împreună cele mai bune soluții pentru ca aceste produse să ajungă proaspete și de bună calitate la cei mici. Știu că este o provocare foarte mare acum, când foarte multe școli au intrat într-un proces de renovare și modernizare, dar doar împreună și cu discuții aplicate pe fiecare caz în parte vom găsi cele mai bune soluții pentru copiii noștri” a adăugat Doina Federovici.
Astfel, la școlile din Zona 1 Botoșani, Zona 6 Sulița și Zona 7 Flămânzi, produsele de panificație vor fi distribuite de Casa Pâinii, iar cele lactate de Five Continents Group, în timp ce la unitățile de învățământ din Zona 2 Dorohoi, Zona 3 Darabani, Zona 4 Săveni și Zona 5 Trușești, atât produsele lactate, cât și cele de panificație vor fi distribuite de Spicul 2 Dorohoi.
Valoarea totală programului, care se întinde pe trei ani școlari, este de 40 de milioane de lei, fără TVA.