Lacrimi de emotii si fericire la Nicseni : Veteranii de razboi omagiati in cadrul evenimentului „Suflet de roman” – FOTO – VIDEO –

0 3.012

Momente emoţionante duminică în Dorobanţi, comuna Nicşeni, unde autorităţile locale i-au sărbătorit pe veteranii de război în cadrul evenimentului „Suflet de român”. Organizată de Primăria şi Consiliul Local acţiunea a fost dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Spectacolul a avut loc în Parcul Dorobanţi, comuna Nicşeni şi a debutat cu un tedeum oficiat de un sobor de preoţi. Alături de preşedintele PSD, Doina Federovici şi parlamentarii Marius Budăi, Costel Lupaşcu şi Lucian Trufin şi de preşedintele ALDE, Liliana Mincă, primarul comunei Iulian Iliescu şi viceprimarul Marcela Pătrar i-au premiat şi le-au adus un omagiu veteranilor de război, celor care şi-au riscat viaţa pe front şi care au contribuit la unitarea poporului român. „Este primul eveniment organizat în comuna Nicşeni şi este dedicat centenarului Marii Unirii şi în care ne-am gândit să omagiem veteranii de război. În comuna noastră au mai rămas doar 12 veterani de război, opt la Nicşeni şi patru la Dorobanţi. Adminsitraţia locală nicşeană s-a gândit să-i omagieze şi cu această ocazie le-a oferit o mică atenţie din partea noastră”, a spus Marcela Pătrar, viceprimarul comunei.

VIDEO MARCELA PATRAR

Aflat la prima ediţie evenimentul a adunat sute de persoane ceea ce îl obligă pe primarul Iulian Iliescu să-şi facă planuri pentru ediţia de anul viitor. „Este o manifestare pentru locuitorii comunei Nicşeni la care au participat grupul de copii din Nicşeni, Roma, Durneşti şi interpreţii Alexandru Recolciuc, Brânduşa Covalciuc Ciobanu şi Alin Gaidur. Oamenii mi-au transmis că le-a placut acest eveniment şi astfel sperăm să contiunăm şi la anul această manifestare”, a declarat Iulian Iliescu, primarul comunei.

VIDEO IULIAN ILIESCU

VIDEO VETERAN DE RAZBOI

VIDEO DOINA FEDEROVICI

VIDEO LILIANA MINCA

VIDEO ALEXANDRU RECOLCIUC

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata