La Botoșani se deschid restaurantele, cinematografele, muzeele și bibliotecile

0 240

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SAR-CoV-2 și adoptarea măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 729 din 31.08.2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 Hotărârea de Guvern nr. 668 din 14.08.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a adoptat, astăzi, 1 septembrie, Hotărârea nr. 58 din 01.09.2020 prin care se aprobă completarea/modificarea Planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație în contextul prelungirii Stării de alertă. 

“Situația epidemiologică din ultimele 14 zile de pe teritoriul județului Botoșani ne permite aplicarea tuturor prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 729 din 31.08.2020. Analizăm constant situația epidemiologică, ceea ce va duce la actualizarea măsurilor punctual”, a declarant prefectul județului, dl Dan Nechifor.

În acest sens:

Începând cu data de 01.09.2020 activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și meserii, precum și evenimente culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificărilor ulterioare. În aceste condiții, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județul Botoșani este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori.

Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 100 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

1. Începând cu data de 01.09.2020 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și /sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă în localitățile din județul Botoșani unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

Începând cu data de 01.09.2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități nde cazare este permisă în localitățile din județul Botoșani unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiuni sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel, în localitățile din județul Botoșani unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani va decide restricționarea sau închiderea într-o localitate de pe raza județului Botoșani a activității operatorilor economici menționați mai sus dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în perioada precizată, trece peste pragul de 1,5/1000 locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani va decide reluarea activității operatorilor economici menționați mai sus dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în perioada precizată este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

Operatorii economici vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului economiei.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurara unei distanțe de minimum 2 m între mese și participartea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Începând cu data de 01.09.2020 activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă în localitățile din județul Botoșani unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata