La Botosani este singura fabrica din Romania in care se produce cascaval in ceara
Pentru a putea sa-si faca loc pe piata de lactate din Romania, o companie din Botosani a devenit de curand singura fabrica in care se produce cascaval ambalat in ceara. Metoda are capacitatea de a prelungi procesul de maturare a cascavalului, acesta devenind pe zi ce trece mai gustos. Mai mult decat atat, in fabrica botosaneana produsele sunt realizate dupa procedee traditionale, in cos de nuiele, pe mese cu blat de stejar si rafturi din lemn de brad.
„Ne-am dorit foarte mult sa imbinam traditia cu inovatia si cu cele mai inalte norme sanitar veterinare in vigoare. Prelucram de exemplu cascavalul in cos de nuiele, se amesteca cu o paleta din stejar, se portioneaza pe un blat din lemn, iar maturarea se face direct pe o scandura din lemn de brad. Mergem pe vechile retete, prin care produsele capata o specificitate aparte, unica. Deoarece e destul de greu de patruns pe piata am vrut sa venim cu ceva noi. De aceea am decis sa realizam Cascavalul de Saveni si in ambalaj de ceara, acesta fiind un produs renumit in perioada comunista. La inceput asa era ambalat. Prin urmare, am reinviat o traditia esa spunem, nimic altceva”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Constantin Aniculaesa, administratorul companiei Vlasie Company, din comuna Vlasinesti, judetul Botosani.
Procedeul prin care cascavalul este ambalat in ceara este unul destul de simplu, produsul fiind pur si simplu „scufundat” intr-un vas cu ceara lichida. Datorita acestei metode, cascavalul isi continua procesul de maturare devenind, chiar si dupa ce a a parasit fabrica, tot mai gustos.
Articol integral pe: StiriAgricole.ro