Klaus Iohannis: „Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale”

0 156

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că şcoala nu va începe în condiţii normale, deoarece pandemia nu va dispărea până în septembrie, precizând că scenariile legate de începerea anului şcolar vor fi prezentate într-o săptămână sau două. „Această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi implicit a noului an universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii, unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare când sper să putem contura câteva scenarii pe care le spunem apoi public”, a afirmat Iohannis, după o ședință cu miniștri.

Klaus Iohannis, anunț de interes despre noul an școlar: ”Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale. Pandemia nu va dispărea până în septembrie”

Președintele a precizat că şcoala nu va începe în condiţii normale în luna septembrie deoarece pandemia nu va dispărea.

“Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea. Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil şi în funcţie de condiţiile locale vom avea mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală sau mai mult online sau sistem mixt. Ce se va întâmpla va fi stabilit într-o săptămână sau două. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor, a cadrelor didactice şi pentru a asigura un proces educaţional de bună calitate”, a transmis Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata