parlamentare sus
achitei top

Klaus Iohannis: „Din 15 mai e posibil să relaxăm anumite măsuri, nu înseamnă că revenim la viața noastră normală dinainte”

0 274

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00. Declarațiile vin în contextul în care autoritățile de la București au anunțat relaxarea restricțiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus, începând cu 15 mai.

psd parl jos

„Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viață într-un fel total neașteptat, că medicilor le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate. Repet: pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală dinainte de epidemie. 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală. Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim câte 3 persoane, nu vom putea o vreme să ieșim la restaurant sau la mall, nu vom putea să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv serios. În majoritatea unităților, private sau de stat, la ușă va fi cineva care ne va măsură temperatura. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an. Mulți doresc să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile în nicun caz nu vor intră repede în normalitate”, a declarat Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata