Judetul Botosani se afla sub cod galben de ninsori, lapovita si vant

0 1.198

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă şi pentru judeţul Botoşani. Aceasta este valabilă de sâmbătă, 17 martie, ora 18.00 până duminică, 18 martie, ora 08.00.
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali.  În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

În acelaşi timp meteorologii au emis o avertizare cod galben de răcire accentuată a vremii pentru duminică, 18 martie, valabil între orele 08.00 – 23.00.
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.
În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata