Județul Botoșani se află sub avertizare cod galben de ploi

0 649

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi valabilă pentru județul Botoșani. Acesta este valabilă azi până la ora 21.00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

 

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

 

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80  l/mp.

O a doua atenționare meteo cod galben valabilă pentru județul Botoșani este de mâine dimineață la ora 10.00 până mâine seară la ora 21:00. 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

 

În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata