locale psd
locale sus

Judetul Botosani in topul judetelor cu scoli cu WC-ul in curte

1 865

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul strategiei pentru modernizarea infrastructurii educaţionale, în care se specifică faptul în jur de 30% din şcolile din România nu au grupuri sanitare în interior, fiind afectaţi peste 230.000 de elevi.
„Aproximativ 30% dintre şcolile din România nu au grupuri sanitare în interior, situaţie care afectează peste 230.000 de elevi la nivel naţional. În total, 2.220 de şcoli din România nu au grupuri sanitare în interior, iar diferenţa dintre mediul urban şi cel rural este evidentă: 38% în mediul rural, comparativ cu 7% în mediul urban. Aceste constatări sunt relevante ţinând cont de legătura dintre condiţiile sanitare şi de igienă şi subdezvoltarea copiilor, care poate fi cauzată de infecţii bacteriene”, reiese din strategia pentru modernizarea infrastructurii educaţionale elaborată de către Ministerul Educaţiei Naţionale.
Potrivit sursei citate, absenţa grupurilor sanitare în interior este frecventă în regiunea Moldovei. În judeţele Vaslui şi Botoşani, aproximativ unul din trei elevi nu are acces la grupuri sanitare în interior. În judeţele Vrancea şi Teleorman, această problemă afectează aproape unul din patru elevi. Pe de altă parte, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Braşov au cele mai mari procente de unităţi de învăţământ cu toalete în interior.
„Analizând capacitatea unităţilor de învăţământ prin prisma numărului de elevi înscrişi, datele arată că peste jumătate (56%) dintre elevii din România învaţă în şcoli supraaglomerate sau subutilizate. (…) Infrastructura educaţională din România este inadecvată pentru un număr mare de elevi (peste 1,2 milioane)”, reiese din strategia pentru modernizarea infrastructurii educaţionale elaborată de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

1 Comentariu
  1. marius Spune

    Sat Ringhilesti Com. Santa Mare Botosani un sat uitat de lume unde elevii invata intr-o fosta cazarma militara unde nici apa curenta in scoala nu este in anul 2017 multumim celor ce ne conduc tara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata