Județul Botoșani este reprezentat la Târgul de Turism al României

0 1.111

Județul Botoșani este reprezentat la Târgul de Turism al României.

Un tărâm al sfinților și al geniilor, unde s-au născut peste 300 de personalități de talie națională sau internațională, personalități care au marcat literatura românească, domeniul muzicii și al picturii, al științei sau al istoriei, precum și al religiei, așa cum este județul Botoșani, merită să fie cunoscut.

Începând de astăzi, 9 noiembrie, timp de 4 zile, vă invităm să participați la evenimentele organizate cu ocazia desfășurării ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.

Județul nostru are un stand realizat în comun de CJ Botoșani, Primăria Botoșani și Primăria Dorohoi prin intermediul Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică Botoșani și Dorohoi. Aici veți găsi materiale de informare și promovare turistică a județului, expoziții de meșteșuguri tradiționale și gastronomie, momente artistice oferite de Rapsozii Botoșanilor. Tot aici îl regăsiți pe meșterul în pielărit Constantin Ciubotărița din Joldești, tezaur viu al folclorului de pe Valea Siretului. El a realizat o frumoasă expoziție de obiecte tradiționale și demonstrație de artă a meșteșugului.

„Participarea la Târgul de Turism al României este o oportunitate de a face cunoscute frumusețile și atracțiile județului în ideea de a dezvolta turismul, activitate pe care nu prea s-a pus accent până acum. Avem locuri frumoase, avem mănăstiri cu povești frumoase în spate, avem case memoriale ale celor mai mari personalități ale României.

Vizitatorii standului nostru pot lua contact cu universul eminescian, pot identifica opțiunile de cazare și masă, dar și posibilitățile de recreere și agrement din județ, precum Cornișa Aquaparc.

Avem lucruri pe care să le promovăm și cu ajutorul cărora să atragem turiști. Mai mult, avem și determinarea necesară ca turismul să nu mai fie trecut la capitolul „și altele”, atunci când vorbim de dezvoltarea economică a județului”, a spus Doina Federovici președintele Consiliului Județean Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata