Judetul Botosani afectat de ploile torentiale de azi

0 506

Județul Botosani s-a aflat sub incidenta a doua Coduri Portocalii de vreme severa de la ora 13.45 pana la ora 15.30.
Fenomenele vizate au fost: intensificări puternice ale vântului, cu rafale local de peste 70… 90 de km/h, vijelie, grindina de mici dimensiuni și medii, averse ce au cumulat 25 – 35 l/mp, frecvente descărcări electrice.
În urma manifestării fenomenelor meteo, au fost afectate 15 unități administrativ – teritoriale, respectiv: Botosani, Dorohoi, Ștefănești, Dangeni, Dobarceni, Dimacheni, Durnesti, Gorbanesti, Trusesti, Ungureni, Ibanesti, Cristinesti, Mihalaseni, Sendriceni și George Enescu.
În municipiul Botoșani, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru înlăturarea unui stâlp și a unui copac.
În municipiul Dorohoi, pompierii militari au acționat pentru degajarea a doi arbori, unul căzut pe un autoturism, celalalt căzut pe sosea.
În orașul Ștefănești, pompierii militari și voluntari au fost solicitați pentru înlăturarea mai multor copaci căzuți peste fire electrice, a unui arbore căzut peste o casa în interiorul cărei se afla o persoana care nu putea sa iasă din locuință, dar și a altor doi copaci căzuți peste un gard și un drum.
În comuna Dangeni, una dintre cele mai afectate, s-a intervenit pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe case, autoturisme sau pe sosea, dar și a mai multor acoperișuri luate de vânt.
La ora 15.30, la Dangeni s-au deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție în teren, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgenta, prefectul Dan Constantin Slincu și inspectorul șef al ISU Botoșani, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei.
La Dobarceni, Dimacheni, Durnesti, Gorbanesti și Ungureni, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgenta au înlăturat mai mulți copaci căzuți pe partea carosabila sau peste locuințe.
Din cauza vântului puternic, au rămas fără curent electric total sau parțial 11 unități administrativ – teritoriale : Ibanesti, Cristinesti, Mihalaseni, Sendriceni, George Enescu, Durnesti, Ștefănești, Trusesti, Dangeni, Gorbanesti si Ungureni.
La aceasta ora, se continuă misiunile de înlăturare a efectelor in Dangeni și Ștefănești. Intervenția pompierilor în zonele afectate este una de durata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata