Jandarmii sunt alaturi de elevi in campania „Scoala in siguranta”

0 506

În perioada 05 – 09 martie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani desfăşoară o campanie de prevenire a săvârşirii unor fapte antisociale de către elevi şi de reducere a ratei de victimizare a acestora.
Obiectivele urmărite în cadrul campaniei ,,Şcoală în siguranţă” sunt conştientizarea elevilor cu privire la consecinţele unui comportament antisocial, îmbunătăţirea disciplinei în şcoală şi reducerea absenteismului şcolar.
Unsprezece instituţii de învăţământ preuniversitar din Botoşani, Dorohoi, Darabani şi Săveni, aflate în responsabilitatea jandarmilor, sunt incluse în programul campaniei şi vor fi vizitate în cadrul celor 44 de întâlniri planificate cu elevii.
Elevii vor primi pliante preventive, care au fost tipărite anul trecut cu sprijinul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani şi vor avea ocazia să discute cu oamenii legii pe tema posibilelor fapte de natură contravenţională sau penală care pot fi săvârşite în incinta şcolilor sau pe traseele de deplasare ale elevilor şi a modului în care pot fi acestea evitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata