Jandarmii botosaneni au discutat cu elevii din Botosani, Dorohoi, Darabani si Saveni

0 204

Mai mult de 1500 de elevi și cadre didactice au interacționat săptămâna trecută cu jandarmii în cadrul campaniei ,,Școli în siguranță”, care a avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în școli și în apropierea acestora.
Activitățile au avut un caracter interactiv și s-au desfășurat în nouă instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Botoșani, Dorohoi și din orașele Darabani și Săveni, urmărindu-se îmbunătăţirea disciplinei în şcoală, reducerea absenteismului şcolar și combaterea comportamentului de bullying.
Bullying-ul, definit ca ,,un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire”, afectează atât victima, agresorul, cât și martorul tăcut, care, în unele cazuri, asistă la cele întâmplate fără a interveni și poate produce traume și repercusiuni asupra copiilor implicați.
Activitățile jandarmilor în școli vor continua pe tot parcursul anului școlar 2019 – 2020, prevenirea faptelor antisociale reprezentând una din direcțiile prioritare de acțiune ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata