Jandarmeria despre proteste: „Obiectivul principal al acțiunilor executate este de a asigura protecția participanților.. „

0 228

Având în vedere desfășurarea unor manifestări publice de protest în această perioadă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani face următoarele precizări, în conformitate cu prevederile Legii nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române:
Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marșurilor, demonstrațiilor, precum și altor asemenea activități care se desfășoară în spațiul public și care implică aglomerări de persoane.
În exercitarea atribuțiilor ce le revin, jandarmii au dreptul să efectueze controlul corporal preventiv asupra persoanei și bagajului acesteia când persoana participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu arme, produse ori substanțe periculoase.
De asemenea, jandarmii au dreptul să legitimeze persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricționat.
Obiectivul principal al acțiunilor executate de efectivele de jandarmerie este de a asigura protecția participanților și desfășurarea adunărilor publice în condiții de ordine și siguranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata